asetek_wheelbase.png

Eerste beelden Asetek wheelbase opgedoken.

Geplaatst op: 2022-08-27T00:00:00 in nieuws

Hoewel het nog niet om een productie exemplaar gaat wordt schept de video wel enige duidelijkheid over wat er op korte termijn van Asetek verwacht kan worden en de ambities van het bedrijf. Asetek kiest er in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Fanatec voor het eco systeem "open" te houden en mikt in eerste instantie op het hogere segment van de sim racing markt.

In tegenstelling tot eerder gedacht komt Asetek ook niet met 1, niet 2 maar met 3 wheelbases op de proppen. In eerste instantie zullen de 27Nm en een 17Nm variant gereleased worden welke de concurrentie aan moeten gaan met de Fanatec DD1 & DD2 en de Simucube SC2 pro en ultimate. Later komt daar nog een "entry level" wheelbase bij welke het lagere- en middensegment af zou moeten dekken.

De motor welke in de 27Nm variant van de wheelbase wordt gebruikt is afkomstig van Mige, hoe dat bij de andere 2 varianten zit is nog onduidelijk.

Naast de wheelbase komt Asetek ook nog met een bijpassend stuurwiel waar 1 feature uit springt, verwisselbare grips welke in verschillende formaten en kleuren beschikbaar komen.

Op welke termijn alles beschikbaar komt is nog even afwachten aangezien Asetek aan geeft nog altijd last te hebben van de chip tekorten.

Youtube video
Youtube video