hesketh_sim.jpg

RetroSims komt met sim welke een "eerbetoon" is aan het Hesketh formule 1 team uit de jaren 70

Geplaatst op: 2023-10-31T00:00:00 in nieuws

Hesketh racing was een formule 1 team uit de jaren 70 waar James Hunt ooit eens debuteerde maar ook Alen Jones zijn eerste races reed. De houder van de rechten van de merknaam Hesketh komt nu met een complete sim in de kleuren van het Hesketh team uit de jaren 70.

Voor 25.000 pond (niet goedkoop) krijg je een chassis welke in de fabriek van het Mercedes F1 team voorzien is van een laklaag. Veel belangrijker is echter de hardware welke meegeleverd wordt. De pedalen komen bij Heusinkveld vandaan en je hoeft het niet eens met Sprint's te doen, je krijgt de Ultimates voor een optimale ervaring. Qua wheelbase en stuur wordt er ook niet bezuinigd, de Simucube pro met een Precision sim GPX stuurwiel (die laatste is fors aan de prijs met pak hem beet 2500 pond).

Aangezien met in de jaren 70 nog met een pookje schakelde wordt er ook een BDH H1 shifter mee geleverd welke normaal gesproken voor zo'n €1000,- van eigenaar wisselt en om het geheel af te maken levert men een 49" ultra wide van Samsung mee + een high end gaming pc met Assetto Corsa.

Om het af te maken levert men 12 maanden garantie, en die 25.000 pond is nog ex verzendkosten maar die zullen vast het probleem niet zijn als je bereid bent zulke bedragen te betalen. Al met al een behoorlijke marge voor een rig waar qua hardware op pak hem beet €9000 aan hardware zit en je dus behoorlijk af mag tikken voor de Hesketh merknaam op je rig. ;)

Hesketh 308 blade reimagining a formula 1 legend 

As the current owners of the Hesketh Racing trademarks we have always wanted to see the marque ‘back on track’, but the ever spiralling costs of modern motorsport have rendered this dream an impossibility. Undeterred, we have devised an alternative solution under a new brand name, RetroSims.

IF WE CAN’T GO RACING IN THE REAL WORLD LET’S DO IT IN THE VIRTUAL WORLD

In a groundbreaking collaboration with Base Performance, one of the world’s leading companies in the racing simulator industry, we are thrilled to introduce the Hesketh 308 Blade.

Infused with the DNA of Formula 1, it’s not only a visually stunning piece of engineering; it is a true test of your racing skills and senses.

Meer info is hier terug te vinden op de website van RetroSims.