gsi-fpe-v2_4.webp

Gomez Sim Industries update de Formula Pro Elite naar een V2

Geplaatst op: 2024-01-19T11:44:59 in nieuws

Gomez Sim Industries (aka GSI) is al jaren een bekende naam als het gaat om high end stuurtjes welke bomvol features zitten. De Formula Pro Elite is een stuur wat het merk al sinds 2020 in het assortiment heeft zitten maar wat sinds enige tijd niet meer op de website van GSI terug te vinden was. Via een zoekopdracht bij Google was de product pagina nog wel boven water te krijgen maar het stuur was niet meer te bestellen, de reden is duidelijk, er komt een V2 van het stuur.

Het is even zoeken naar de exacte wijzigingen aangezien het merk zelf nog vrij weinig over de Formula Pro Elite V2 heeft vrijgegeven maar het lijkt er op dat het scherm ongewijzigd is en nog steeds door SimHub aangestuurd wordt. De 5 rotaries voor op het stuur zijn gebleven maar de "multi switch" welke we op de V1 terug vonden lijkt te zijn verdwenen.

De V2 lijkt echter wel weer 2 thumb encoders te gaan beschikken, iets wat we moesten missen op de V1. Ook lijkt de V2 over wat meer buttons te gaan beschikken welke in tegenstelling tot op de Formula Pro Elite V1 allemaal voorzien lijken te zijn van een RGB backlit optie.

Het gewicht van de V2 zou met zijn 1,4kg ongeveer 25% lager moeten zijn dan bij de V1 van de Formula Pro Elite. De definitieve specs laten nog even op zich wachten maar zodra er meer bekend is over de GSI Formula Pro Elite V2 zullen we dat natuurlijk als één van de eersten melden ;-)