asetek_wheelbase.png

Komt Asetek binnenkort ook met een eigen wheelbase?

Geplaatst op: 2022-08-04T00:00:00 in nieuws

Asetek is een nieuw merk in de sim race wereld en heeft vooralsnog een assortiment wat zich beperkt tot pedalen en wat aanverwante accessoires maar daar zou binnenkort maar zo eens verandering in kunnen komen.

Asetek kondigde enige tijd geleden al aan Kevin Magnussen aangetrokken te hebben om het "ware F1 gevoel naar de sim te halen" en het bedrijf plaatste gisteren een video op Youtube waarin het prototype van hun nieuwe Quick Release wordt getoond maar waar ook een wheelbase te zien is die ons in ieder geval niet bekend voorkomt.

Over de wheelbase wordt verder ook met geen woord gerept in de video, of Asetek dus met een eigen wheelbase op de proppen gaat komen, op welke termijn en in welke prijsklasse is dus nog even afwachten.

De getoonde quick release lijkt in ieder geval een evolutie te zijn van de QR welke Simucube al enige tijd op de markt heeft echter dan met een geïntegreerde connector welke een stuurwiel kan voorzien van stroom en data door kan sturen. Aangezien er geen wheelbases op de markt zijn die compatibel zijn met een dergelijke oplossing lijkt het dus een kwestie van tijd voor Asetek zijn eigen wheelbase aankondigd.

Youtube video