thrustmaster_t818_1.webp

Thrustmaster T818

Geplaatst op: 2022-11-18T00:00:00 in nieuws

Thrustmaster kondigde vlak na de release van de Fanatec CSL-DD al aan dat het merk ook met een betaalbare direct drive wheelbase zou komen, ruim anderhalf jaar later is het dan zo ver, de Thrustmaster T818 is een feit.

Thrustmaster is zo'n beetje het laatste merk van de gevestigde orde welke op de proppen komt met een direct drive wheelbase. Logitech kondigde enige tijd geleden de G Pro al aan en waar velen gehoopt hadden op een "entry level" prijs viel dat bij de daadwerkelijke release toch een beetje tegen. Thrustmaster rekent voor de T818 €649,-, dan gaat het echter alleen om de wheelbase en moet er nog een stuurtje en pedalen bij gekocht worden. Onder aan de streep is de Fanatec CSL-DD met een setje CSL LC of Elite pedalen en een P1 V2 stuur nog altijd de "voordeligste optie".

De T818 is dus de eerste direct drive wheelbase van Thrustmaster en de specs zijn op papier best aardig. 10Nm torque, verwisselbare covers en een nieuw QR systeem wat backwards compatible te maken is met oudere stuurtjes van het merk om er maar een paar te noemen. De vraag is echter of dat genoeg is, in de tussentijd zijn er namelijk meer fabrikanten gaan vissen in de "entry level direct drive" vijver.

Thrustmaster T818

Ontdek realistisch, ongefilterd racen met de Thrustmaster T818-racestuurvoet. Ervaar de echte intensiteit van het racen met de T818. Aangedreven door Direct Drive-technologie is de T818 speciaal ontworpen voor zowel prestaties als levensechte reacties.

Geoptimaliseerde hoekversnelling
Het ontwerp van de T818 is geoptimaliseerd om echt te profiteren van het volle potentieel van de Direct Drive Force Feedback-technologie. De speciaal hiervoor ontworpen motor houdt rekening met het gewicht van de Thrustmaster-sturen en levert een constant koppel van 10 N/m, zonder verzadiging, om zo een uitstekende hoekversnelling te leveren. Het resultaat is vloeiende, krachtige en turbo-geladen Force Feedback die u de sensaties van het echte racen laat ervaren.

Ongefilterd vermogen
Effecten die door de game worden doorgegeven, worden ongefilterd herhaald door de T818. Dit levert een ongelooflijk gedetailleerde en nauwkeurige weerspiegeling van wat de maker van de game voor ogen had. Hoe meer informatie u binnen handbereik hebt, hoe beter u elk aspect van het voertuig dat u bestuurt kunt leren kennen, inclusief de limieten. Maar wees voorzichtig: fouten die u maakt, zijn nog duurder. Niemand heeft ooit gezegd dat 200 km/u rijden gemakkelijk was.

Quick release stuurbevestigingssysteem
Met de T818 komt het nieuwe Fast Release- stuurbevestigingssysteem. U kunt nu zonder gereedschap een racestuur wisselen in nog geen 5 seconden. Het systeem is compatibel met alle Thrustmaster-sturen van de volgende generatie en met sturen uitgerust met de Quick Release Adapter. In de wereld van de autosport telt elke gram. Dit systeem is gemaakt van aluminium en zeer sterke kunststof. Deze constructie zorgt voor een solide bevestiging zonder onnodig gewicht toe te voegen, terwijl de massa van de stuurstang van de T818 behouden blijft.

Backwards compatible
De T818-racestuurvoet is compatibel met alle sturen in het Thrustmaster-race-ecosysteem, dankzij de Quick Release Adapter. De pedaalsets, shifters en handremmen* van Thrustmaster zijn ook 100% compatibel. De T818 beschikt zelfs over een RJ45-aansluiting die in de toekomst een nieuw type ecosysteem zal ondersteunen.

Dynamische RGB leds
RGB-LED’s in een zeshoekige indeling zijn ingebouwd in de voorkant van de T818. Creëer de gewenste verlichtingssfeer door de kleuren en intensiteit van de LED’s in te stellen. De LED’s kunnen zelfs worden aangestuurd door telemetriegegevens die door de game worden verzonden waardoor u extra visuele feedback krijgt. De lijst met compatibele games en beschikbare functies wordt regelmatig bijgewerkt op de website van Thrustmaster-support .

Maatwerk en aanpassingsmogelijkheden
Pas het uiterlijk van uw T818 aan op uw smaak met verwisselbare metalen platen. Bij de introductie zijn 5 kleuren beschikbaar zodat u eenvoudig van stijl kunt wisselen. Met behulp van de 4 bevestigingspunten aan de onderkant van de T818 kunt u met de Cockpit Mounting Kit* en Desk Mounting Kit* de T818 eenvoudig aanpassen aan uw opstelling.

Youtube video